Mai mult

  Cum ne alegem cat mai bine jobul?

  In functie de experienta acumulata si de personalitatea ta, poti obtine mai multe oportunitati in alegerea carierei. Dar cum stii daca faci alegerea corecta? In cazul in care stii ca ai ales calea gresita, atunci vei realiza ca ti-ai pierdut o buna parte din timp incercand sa faci ceva ce nu te ajuta din mai multe puncte de vedere. Vei avea regrete si iti vei dori sa dai timpul inapoi, mai ales daca a fost o sansa unica in viata.

  In momentul alegerii trebuie sa tii cont de trei factori importanti:

  • Sa iti cunosti calitatile si defectele foarte bine
  • Sa ai destule informatii in legatura cu slujba care ti se ofera
  • Sa ai destule informatii despre compania care iti ofera slujba

  Pentru o decizie inteleapta trebuie sa te focusezi asupra unor lucruri care tin numai de tine. Gaseste care sunt valorile care te reprezinta, astfel vei afla ce este mai important pentru tine. Raspunsul poate fi diferit, in functie de fiecare om in parte, cu personalitatea lui: banii, relatiile cu cei care te inconjoara, cariera etc. Aceasta informatie te indruma spre adevarata prioritate a ta. Sistemul de valori te ajuta sa descoperi daca oportunitatea care ti s-a oferit, merita sa ii fie acordata o sansa sau nu.

  Evidentiaza-ti atu-urile pe care le-ai format in timpul experientei tale sau cu care te-ai nascut. Alegerea unui job este influentata foarte mult de punctele tale forte, deoarece te ajuta sa obtii rezultate bune la locul de munca. Nu uita ca performanta si atu-urile merg mana in mana.

  Cel mai bine este sa te informezi in legatura cu compania si job-ul pentru ca nu toate sunt puse intr-o lumina favorabila. Este evident ca orice angajator vrea sa isi laude compania, insa daca dai un search pe Google, legat de impresii ale altor oameni, poti afla mai multe lucruri decat te-ai asteptat. De asemenea, fii pregatit la interviu sa creezi o impresie buna pentru ca te-ai interest despre companie. Intervievatorul va fi impresionat de tine.

  La interviu trebuie sa iti prezinti calitatile si atu-urile care te fac perfect pentru job-ul prezentat. Trebuie sa stii sa iti “ vinzi “ punctele forte pentru ca angajatorul sa ramana cu o parere foarte buna despre tine si sa fii selectat. Nu ezita sa pui intrebari despre companie. Cum am mai mentionat, este bine ca intervievatorul sa stie ca esti interesat de ei.

  Nu exista alegerea perfecta, dar asta afli doar pe parcurs. Insa poti fi pregatit pentru a alege cariera favorabila atu-urilor tale, iar atunci vei fi cu adevarat multumit.

  NU RATA

  Ce anume te face sa te simti conectat cu o anumita persoana

  Ce anume te face sa te conectezi cu cineva inca de la primele intalniri? Care este diferenta dintre a gasi pe cineva atractiv si...

  Mihai Onila spune despre Nicoleta Luciu ca ar fi atacata energetic de unul dintre triplet!

  Mihai Onlina, fost membru al trupei AXXA, a afirmat ca Nicoleta Luciu ar avea probleme de sanatate din cauza unuia dintre tripletii acesteia. «Ipoteza este...

  Stresul toamnei poate declansa ulcere si cancere

  Toamna este anotimpul n care reactia la stres poate deveni extrem de periculoasa pentru organismul uman. Cercetari recente efectuate de fiziopatologii americani au relevat faptil...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT