Mai mult

  Divort pe cale amiabila sau divort pe cale judecatoreasca?

  Divortul este un moment care marcheaza viata ambilor soti, indiferent de modul in care se realizeaza. Cazul ideal este acela in care divortul are loc rapid, de comun acord si fara prea mari complicatii, cu costuri cat mai reduse si fara amintiri neplacute privind partajul bunurilor comune.

  Insa, depinde foarte mult de modul in care se inteleg cei doi soti, in alegerea metodei potrivite de a divorta. Daca va aflati in situatia de a dori sa divortati, insa nu stiti exact ce pasi sunt de urmat, puteti sa va informati din randurile de mai jos pentru a va face o idee sau puteti cere sfatul unui avocat online, care mai departe va poate reprezenta in fata instantei, daca este cazul.

  Exista doua cai prin care se poate desface o casatorie prin divort, pe cale amiabila sau pe cale judecatoreasca. In mare, calea amiabila presupune ca cei doi soti sunt de acord cu tot ce implica partajul bunurilor comune, numele purtat dupa divort, custodia copilului minor, in acest caz, divortul avand loc in prezenta unui notar.

  Pe de alta parte in situatia in care cei doi soti nu sunt de acord cu privire la diferite aspecte ce tin de divort, atunci nu exista alta cale decat cea judecatoreasca, pentru a se putea ajunge la o decizie echitabila pentru ambele parti. In acest caz veti avea nevoie de reprezentare, puteti apela la un avocat online pentru a discuta mai multe detalii.

  Divort pe cale amiabila

  Procedura de divort pe cale amiabila incepe cu depunerea cererii de divort la un notar public. Cei doi soti se prezinta in mod obligatoriu in fata notarului atunci cand depun cererea de divort. Dupa cum am vazut cei doi soti trebuie sa fie de acord in ceea ce priveste toate elementele divortului (numele, aspecte legate de exercitarea autoritatii parintesti, locuinta copilului, intretinerea comuna a copilului, partajul bunurilor).

  Alaturi de cererea de divort se vor depune copia si originalul dupa certificatul de casatorie, dar si dupa certificatul de nastere al copilului, unde este cazul. Dupa ce se valideaza cererea de catre notar, cei doi soti au un termen de 30 de zile in care pot sa revina asupra deciziei. Daca nu se mai prezinta in fata notarului in acea perioada atunci cererea de divort se respinge.

  Chiar daca nu este cazul de reprezentare legala, va puteti consulta cu un avocat online pentru a intelege mai bine intreaga procedura a divortului pe cale amiabila.

  Divort pe cale judecatoreasca

  Cererea de divort serveste pentru chemarea in judecata, fiind depusa de catre unul dintre soti, la judecatorie. Se poate face acest lucru chiar daca cei doi soti nu se afla in tara, acestia fiind reprezentanti de avocati. Daca sunteti in cautare de un avocat pentru divort, puteti sa va alegeti persoana potrivita care sa va reprezinte in proces, prin accesarea rapida a serviciului de avocat online.

  Se ajunge in fata instantei atunci cand exista neintelengeri privind partajul, custodia copiilor, pensia de intretinere a copiilor si alte aspecte esentiale. Astfel ca, unul dintre soti va fi in pozitie de reclamant, cel care depune cererea, iar celalalt sot in pozitie de parat. Fata de divortul pe cale amiabila, in divortul pe cale judecatoreasca este necesara plata unei taxe de timbru calculata in functie de motivul divortului, precum si alte costuri implicite, cum este onorariul avocatului.

  Daca inca nu v-ati hotarat cu privire la calea potrivita de a divorta va puteti sfatui cu un avocat online care va va indruma spre urmarea celor mai buni pasi in acord cu interesele dumneavoastra.

  NU RATA

  Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

  In cazul pierderii unui dinte, inlocuirea acestuia cat mai curand este importanta pentru a preveni pierderea functionalitatii gurii. Astazi, cea mai buna solutie este...

  Serie A, prima liga de fotbal din Italia

  Seria A este prima liga de fotbal din Italia si totodata cea mai importanta competitie dedicata sportului rege din aceasta tara. Ea se bucura...

  Marinarii de la Cupa Americii de anul acesta se antreneaza cu Navy SEAL

  Ambarcatiunile de astazi din Cupa Americii sunt propulsate de marinari individuali. Nu exista baterii, nicio modalitate de stocare a energiei si nici un motor....

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT