Mai mult

  Cele mai frumoase 5 locuri unde NU am facut poze in America de Sud

  Pentru cei dintre voi care nu sunt la curent cu ce a facut calatorul experiențial anul trecut, reamintesc ca acesta a fost plecat timp de noua luni in America de Sud. Pentru cei care nu au urmarit și firul evenimentelor ulterioare excursiei (e drept, calatorul experiențial nu a fost teribil de generos cu onorata asistența din acest punct de vedere), reamintesc ca acum o luna și un pic el s-a intors in Americi.

  De ce? Printre altele, sa faca poze. Pentru ca anul trecut a intampinat oareșice probleme. Detalii, mai jos. Cronologic.

  1. Casapueblo, Uruguay

  Uruguay nu e o țara cine știe ce spectaculoasa vizual. Calatorul experiențial petrecuse deja aproape o saptamana in Colonia și Montevideo, fara sa faca ‘jjjj de mii de poze, pentru ca, la drept vorbind, in afara de grafitti, nu prea avea la ce. Așa ca era mai mult decat nerabdator (nerabdatoare, de fapt) sa ajunga laaaa:

  Casapueblo. Langa Punta Ballena, la care se ajunge din Punta del Este, la vreo trei ore cu autobuzul de Montevideo.Perfect. A luat autobuzul pana la Punta del Este, de acolo alt autobuz la Punta Ballena, a parcurs inca 2-3 kilometri pe jos (hehe, nici autobuzul nu te duce pana la scara), a dat cu ochii de minunație, a scos aparatul, a apasat pe on, șiii: ERROR!

  Zoom error. Stricat. Nefolosibil. A venit degeaba. Pffffffffffffffff.

  2. Niebla, Chile

  Intre timp, calatorul experiențial și-a cumparat aparat nou din Uruguay. Unul cu zoom mic – ca alealalte costau mia de dolari (pont: Uruguay nu e cel mai bun loc sa ți se strice aparatul, daca aveți drum pe acolo și țineți morțiș sa faceți fotografii, luați-va aparat de rezerva) – bunicel, dar nu teribil. In fine, era suficient.

  Se afla la Niebla, in Chile, și vizita acest impunator fort aflat la malul marii.

  Ok, peisajul nu era chiar incredibil, dar tot se cerea o poza sau doua. A scos aparatul, a dat sa deschida, cand colo: BATTERY OVER.

  Mrrrrrrrr.

  3. Quebrada de Cafayate, Argentina

  Trecusera alte cateva luni. Personajul principal se afla in autobuzul dinspre Cafayate spre Salta, cand autobuzul s-a umplut dintr-o data de un praf foarte fin, dar omniprezent. Aparatul era in husa. Dupa cateva minute pulberea a disparut și vehicolul intra intr-unul din cele mai frumoase canioane din Argentina. WoooW!!!

  Incantat, calatorul experiențial a scos aparatul din husa, a apasat pe buton, și cand sa declanșeze: ERROR.

  Iar!

  Praful ala nenorocit stricase aparatul. Și nu oriunde, ci in Argentina, care e, dupa Uruguay, pe locul doi in infamul clasament al celor mai scumpe locuri in care sa ți se strice aparatul.

  GRRRRRRRRRRR!

  4. Salar de Uyuni, Bolivia

  Dupa o tentativa nereușita de a repara aparatul de la punctul 3, calatorul nostru și-a cumparat altul din Chile, unde a ajuns dupa o saptamana de abstinența fotografica in Argentina. Noua achiziție, mai trainica și mai de folos, avea, printre altele, un zoom mai puternic, opțiuni mai multe in meniu și scotea peisajele mult mai bine. (alt pont: taxele de import la electronice in Chile sunt aproape inexistente, aparatele sunt de multe ori la jumatate de preț fața de Europa. Daca sunteți in Chile și vi se strica mașinaria, zambiți: ar fi putut fi mai rau!)

  Perfect pentru cea mai dorita destinație, una la care visa de ani (ANI!) de zile, și anume Salar de Uyuni, in Bolivia, cel mai cel deșert de sare din lume, doamnelor și domnilor, uitați aici și salivați:

  Aici nu se face o poza. Sa fac sute, chiar mii, corect?

  Greșit. La contactul cu deșertul de sare, calatorul experiențial a scos aparatul, a dat sa deschida, cand colo… nimic. Nimic. Off, on, nimic.A deschis clapeta de la locul unde se pune bateria: ia bateria de unde nu-i.

  I-o furasera in hostelul din La Paz, cat era pusa la incarcat. 

  AAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!

  5. Salkantay trail, Peru

  Omul nostru a indurat, așadar, trei zile de excursie in Salar de Uyuni și imprejurimi fara sa faca poze. A fost o incercare grea pe care nu ar dori sa o repete.

  Revenind. Imediat ce s-a intors in civilizație, la Potosi, a cumparat de la piața o baterie noua cu incarcatorul aferent, probabil furata și ea la randul ei de la altcineva, dar ce conteaza, atata vreme cat face aparatul sa funcționeze.

  A venit, insa, un alt moment important al calatoriei, trekul Salkantay, o ruta de 78 km care se parcurge in patru zile, terminandu-se apoteotic in ziua a cincea cu Machu Picchu. Daca nu sunteți la curent cu lucrurile cu adevarat importante, aflați ca traseul a fost declarat de National Geographic una dintre cele mai frumoase 25 rute de trek din lume. Le bifeaza pe toate: munți, vai, lacuri montane, jungla, cascade.

  O mostra:

  Alta:

  Alt loc unde sa faci sute de poze.

  Așa ca in ajunul plecarii, a avut grija sa-și incarce bateria pana la capat, sa goleasca cardul de memorie pentru a face loc la poze, și sa puna aparatul in bagaj.

  Trekul a inceput dis-de-dimineața, dintr-un loc aflat la trei ore cu mașina de Cusco, unde ramasese bagajul mare. Nu in fiecare zi pleaca omul spre Machu Picchu, și pentru a marca evenimentul, calatorul nostru experiențial și fotoghinionist a simțit nevoia sa faca prima poza. A scos aparatul din bagaj, i-a dat drumul șiiiii…

  NO MEMORY CARD!!!

  Din pacate, dupa ce avusese grija sa goleasca cardul de memorie in seara precedenta, nu avusese grija sa-l și puna inapoi in aparat.

  NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

  Așa se face ca dintr-una din cele mai frumoase 25 de drumeții din lume, calatorul experiențial s-a ales cu nu mai mult de zece fotografii, și acelea la rezoluție slaba, cat incapeau in memoria interna a aparatului. 

  Sa nu te intorci in America de Sud in condițiile astea?

  Poza 1 by Wagner T. Cassimiro “Aranha”Poza 2 by LopePoza 3 by FeffefPoza 4 by Haceme un 14Poza 5 by funkzPoza 6 by cascade hiker

  NU RATA

  Tarot online – Turnul sau cea mai infricosatoare carte din tarot

  Turnul este, evident, o carte care indica un dezastru. Imaginea arata clar acest lucru. Dar ce duce la dezastru? Explicatia provine de la un...

  Cum sa combinati o fusta midi

  Fustele midi continua sa fie la moda in acest sezon. Le gasesti in toate magazinele de moda si bineinteles in magazinele online preferate. De...

  Cofeina si sanatatea

  Cea mai mare parte a studiilor legate de cofeina si sanatate se refera, de fapt, la cafea. De aici si dificultatea de a stabili...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT