Mai mult

  Este Boohoo noul Asos?

  Firma britanica de moda online Boohoo are multe sanse sa devina noua favorita a sectorului modei in randul investitorilor in actiuni. Trebuie remarcat faptul ca firma a publicat rezultate intermediare pentru prima jumatate a anului, confirmand asteptarile pietei.

  „Boohoo este o marca de imbracaminte in curs de dezvoltare puternica, care ofera expunere la dinamica de crestere structurala a pietei globale de imbracaminte online. Lantul de aprovizionare al lui Boohoo si capacitatea de a aduce rapid moda pe piata ii confera un avantaj competitiv. Stabilitatea marjelor sale brute ridicate se bazeaza pe modelul sau exclusiv de afaceri cu eticheta privata si antecedentele anterioare ale celor doi directori generali ai sai ca furnizori ai Primark”, au declarat analistii Barclays intr-o nota la inceputul acestei saptamani.

  In acelasi sens, in actualizarea sa de tranzactionare de dinainte de jumatate de luna, Boohoo a declarat ca vanzarile pentru perioada respectiva au crescut cu 31%, pana la 67 de milioane de lire sterline, iar tranzactionarea a fost conform asteptarilor.

  Marti, Bohoo a confirmat aceste cifre, dezvaluind ca veniturile grupului pentru cele sase luni din august s-au imbunatatit cu 31%, pana la 67,2 milioane de lire sterline, fata de 51,4 milioane de lire sterline in aceeasi perioada fata de anul precedent.

  Boohoo: cresterea vanzarilor din Marea Britanie si un control puternic al costurilor

  „In trimestrul curent am realizat o optimizare suplimentara a investitiei noastre de marketing, precum si o crestere in timpul implementarii sistemului de management al depozitului si lansarii site-ului mobil complet responsive. In urma executarii cu succes a acestor initiative cheie, investitia noastra in marketing a crescut din nou in conformitate cu obiectivele noastre si continuam sa continuam tranzactionarea in conformitate cu asteptarile pietei pentru intregul an”, a explicat conducerea retailerului.

  Profitul inainte de impozitare pentru prima jumatate a anului s-a imbunatatit cu 23%, crescand la 4,5 milioane de lire sterline, comparativ cu 3,7 milioane de lire sterline cu un an mai devreme. In alta parte, castigurile ajustate inainte de dobanda, amortizare si amortizare (EBITDA) au fost de 6,8 milioane de lire sterline, reflectand investitiile in cheltuieli pentru a sustine cresterea viitoare.

  Veniturile din Marea Britanie reprezinta 68% din veniturile totale ale companiei pana in prezent. Pe piata sa de origine, veniturile din vanzari s-au inmultit cu 47 la suta. In restul Europei, vanzarile au crescut cu 43 la suta, sustinute de introducerea de noi site-uri web straine in Spania si Germania. In Franta, veniturile au crescut cu peste 250% in timpul perioadei, a mentionat compania intr-un comunicat.

  „Accentul nostru ramane pe extinderea in continuare a prezentei noastre internationale, in timp ce crestem vanzarile in Regatul Unit”, au declarat primii directori ai companiei, Mahmud Kamani si Carol Kane, in acest sens.

  Boohoo isi imbunatateste pretul dupa un inceput dificil

  Boohoo.com a devenit public in martie la o evaluare de 560 de milioane de lire sterline. Actionarii retailerului de moda online au suferit un pret in care stocul a fost in scadere, in ciuda rezultatelor pozitive.

  Boohoo a suferit, de asemenea, din cauza conditiilor dificile de tranzactionare pentru comerciantii cu amanuntul, care continua sa afecteze industria in ansamblu.

  Actiunile au lasat 14% din valoarea sa pe podea de la cei 50 de pence initiali din martie. Dupa ce a raportat o crestere cu 23% a profitului inainte de impozitare de 4,5 milioane de lire sterline in semestrul incheiat la 31 august, pretul actiunilor Boohoo a crescut cu aproape 5%, plasand actiunile intr-un interval de pret de 44,25 pence.

  Dupa cum a raportat „Financial Times”, Ben Robertson, seful relatiilor cu investitorii pentru retailerul britanic, a declarat ca este increzator ca va obtine o crestere suplimentara dupa „investirea masiva in infrastructura si oameni” in ultimul an. „Castigurile noastre din prima jumatate a anului sunt mai mari decat ne asteptam sa fie”, a spus el, adaugand ca „nu exista niciun motiv pentru care sa nu putem continua sa crestem in a doua jumatate a anului”.

  NU RATA

  Misterele de la Pungesti. Cine le plateste pe babe sa urle anti USL

  Rascoala de la Pungesti. Initial parea credibila. Babe si mosi din fundul Vasluiului, speriati de ce-au vazut la televizor ca patesc vecinii din Galati...

  Matthew Perry si Chandler: O potrivire facut in raiul comediei

  Fanii emisiunii de televiziune Friends vor fi foarte familiarizati cu versurile zgomotoase ale lui Chandler Bing si cu capacitatea de a trece peste orice...

  ce te motiveaza in viata ? 5 modalitati de a afla

  Probabil ca ati auzit vechea zicala ,,cunoasteti-va pe voi insiva". Faptul ca te intelegi pe tine insuti este un pas cheie in a duce...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT