Mai mult

  Evolutia Online Business Forum si planuri de viitor

  Pentru ca se apropie un nou Online Business Forum la Targu Mures peste 2 saptamani, l-am abordat pe Claudiu Gamulescu (initiator si organizator alaturi de FPP) intr-un e-interviu despre evolutia evenimentului, planuri de viitor si impactul Online Business Forum pentru piata de business din Romania.

  Cateva cuvinte despre Online Business Forum: este un eveniment care a debutat in aceasta toamna la Brasov, eveniment dedicat stimularii integrarii Internetului in strategia de business a oricarei companii. Faptul ca a debutat in tara, si editiile care au urmat si urmeaza s-au concentrat pe alte zone decat Bucurestiul, reprezinta o veste buna pentru piata online romaneasca si pentru mediul de afaceri in ansamblu: inseamna crestere, dezvoltare si un pas in plus catre maturizare.

  Ce idee a stat la baza evenimentelor OBF de anul asta si anul viitor? De unde a pornit ideea unor evenimente de “promovare a utilizarii Internetului in afaceri”? Sunt evenimente doar “pentru incepatori” ?

  C.G: Ideea nu este una noua, ci are doua mari radacini. Una este rezidenta in actiunile incepute in 2007-2008 impreuna cu partenerii nostri bulgari Design.bg , de a pune bazele unei Academii Internet pentru Europa de Est, care sa dea know-how pentru cei care vor sa stapaneasca mediul digital. A doua radacina a stat intr-un program propus de mine anul trecut catre Boom si Intact de a porni o caravana in Romania in toate orasele, actiune prin care ar fi trebuit sa ne intalnim fata in fata cu partenerii nostri de afaceri din toata Romania. Apoi a fost intalnirea cu Peter Barta si Fundatia Post Privatizare, o ocazie unica de a pune cap la cap actiunile a doua entitati. Din doua idei si determinarea FPP, a reiesit Online Business Forum, un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa isi creasca SPIRITUL antreprenorial prin folosirea instrumentelor tehnologice noi, adica in speta Internet.

  Ce au insemnat cele 2 evenimente din seria OBF (Brasov si Pitesti) pentru mediile locale de busines? De ce crezi ca au avut un impact asa pozitiv si ca receptivitatea a fost atat de mare in cele 2 locatii si in a treia (Tg Mures ) care urmeaza in curand?

  C.G: Prima masura care o fac este in indicatori. Numar de inscrisi, mailuri, feedback, activitate, grupuri, actiuni in sine. Pot sa va spun ca cele doua evenimente au generat multa actiune in jur. Alta apreciere care o fac este subiectiva. M-am uitat in ochii celor prezenti la eveniment si am gasit acelasi licar care l-am vazut acum 5-6 ani la evenimentele facute in Bucuresti. Sunt curiosi, afla lucruri noi, sunt incantati ca pot sa isi scada efortul depus. Targu Mures e abia a treia locatie. Am un plan ambitios sa fac evenimente in toate orasele din Romania.

  Bucurestiul e atipic fata de restul tarii. Am vazut ca multa lume a cerut pe site organizarea la Bucuresti. De ce crezi?

  C.G: Pentru ca proportional e mai multa lume in Bucuresti. Nu e atipic, doar ca gradul de atentie e mai redus. Adica asculta, intra pe o ureche si iese pe alta. Nu pretuiesc atat de mult sfaturile pentru ca piata ii preseaza si nu au rabdarea pe care o au firmele din restul tarii. Dar o sa facem si la Bucuresti evenimentul, pe tipicul orasului, mare, fastuos, cu sclipici. Evident, continutul si restul o sa fie de aceeasi calitate care ne caracterizeaza. Sau ca sa nu fim orgoliosi, calitatea pe care zic companiile ca o oferim si care se poate proba la o simpla cautare de Google.

  Spuneai ca intentionezi organizarea unui OBF si la Bucuresti, ce vrei sa aduci diferit fata de restul tarii?

  C.G: Nu vreau sa fie mult mai diferit. O sa fie mai mare in primul rand, +250 persoane. O sa tina o zi si nu jumatate de zi. O sa fie mai multi speakeri plus internationali. Poate ca va fi o Gala a celorlalte evenimente. Inca nu stiu. Am o singura certitudine, noi sutnem buni ascultatori. Ce isi va dori piata, va primi. Intrebam, ascultam, intelegem, si indrumam. Asta e filozofia.

  Ce intentioneaza sa aduca bun seria OBF-urilor de anul viitor, in mediul de business din Romania? Pentru ca am inteles ca vrei sa organizezi evenimentul in 10 din cele mai mari orase din tara.

  C.G: Te corectez putin. In 10 orase care merita, nu neaparat ca sunt cele mai mari. Muresul de exemplu nici nu stiu daca e in top 10, dar in top 10 Internet e cu siguranta. Avantajele OBF sunt ca vor fi practice. Nu sunt evenimente in care sa iti povestim ce frumos e pe Internet, ci unde te invatam cum sa il folosesti pentru binele firmei tale. Antrenam moduri de gandire proInternet si cultivam dezvoltarea continua. Cei care vin la noi la evenimente au grupuri de lucru ulterioare online si sunt conectati la noi prin studiul cu platforme de eLearning. Evenimentele noastre sunt mai degraba seminarii hands-on decat conferinte. Iti garantez ca si o companie care presupunem ca stie web are ce invata din OBF.

  Ce impact au evenimentele asupra celor care deja activeaza in piata online? (cei care furnizeaza servicii de externalizare a unor activitati pe online – webdesigneri, agentii interactive, research online etc).

  C.G: Pai ar putea sa le creasca piata, dar nu asta e scopul. Scopul nostru este eficienta, adica sa invatam companiile sa actioneze corect, sa cunoasca actiunile, sa masoare, sa ia decizii, sa stie ce si unde sa caute, sa lucreze cu capul in locul efervescentelor de moment. Specialistii pot sa ne ajute mult in popularizarea evenimentului  pentru ca si noi ii ajutam pe ei. De un singur lucru trebuie sa ne dam seama:  cat suntem de buni si ca nu stim nimic despre aceasta. Pentru ca nu ne-a spus nimeni. In mare, asta incercam cu OBF, sa va spunem ca stiti, ca sunteti buni, ca ii puteti bate pe europenii din vest … dar ca trebuie sa si actionati.

  Multumim Claudiu, multa bafta cu evenimentul de la Targu Mures si asteptam cu interes punerea in practica a planului ambitios de popularizare a utilizarii eficiente a Internetului, care reprezinta un lucru foarte bun pentru online-ul si businessul autohton.

  NU RATA

  Florin Piersic vorbeste despre “Straini in noapte”

  Sunt sigura ca cei mai multi dintre voi stiti sau macar ati auzit despre piesa de teatru “Straini in noapte”, o comedie romantica in...

  INTERVIU – EXCLUSIV: Mihai Teodor – “Beeper e o melodie speciala pentru mine si sper ca si pentru cei care o asculta”

  Buna!Cine esti tu, Mihai Teodor, si de unde vii? MIHAI TEODOR: Sunt cel caruia ii canta mai totdeauna melodii in minte, cel care vine...

  Totul despre colesterol

  Colesterolul poate fi benefic si, in acelasi timp, nefast pentru sanatate, de aceea este important sa stii ce este el si ce poti face...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT