Mai mult

  Exista extraterestri?

  Toata lumea se intreaba daca exista extraterestri sau daca acestia sunt doar o inventie hollywoodiana de care au luat act si „apostolii apocalipsei” care starnesc in mod frecvent panica in randul maselor. Polemicile pe baza acestui subiect sunt variate, fiecare parte a baricadei tragand cat mai multe informatii in propria-i oala si incercand sa convinga cat mai multi oameni de existenta sau inexistenta – dupa caz – a fiintelor din alte lumi, care ne-ar putea vizita sau incerca sa ne cucereasca. Nici marile studiouri de la Hollywood nu s-au dat la o parte si au profitat la maximum, producand tot mai multe filme cu continut science fiction in care fiinte de pe alte planete ajung pe Pamant si joaca rolul baietilor buni sau al baietilor rai. De la micii verzi sau cenusii si pana la creaturile salbatice insetate de sange nu este decat un pas, asa ca si oamenii au inceput sa vaneze aceste creaturi pentru a demonstra ca omuletii verzi exista!

  Si oamenii de stiinta au decis, de mult, sa afle daca exista extraterestri cu adevarat sau daca teoriile creationiste ii transforma pe oameni in cea mai evoluata rasa din intregul Univers. Bineinteles, oamenii s-ar putea simti privilegiati ca fiind singurele creaturi evoluate din Univers, acest argument este insa foarte putin probabil, cu atat mai mult cu cat noile cercetari indica prezenta formelor de viata atat in alte sisteme solare cat si in al nostru. Pana si Vaticanul a ales sa declare, in ultima vreme, ca ia in considerare existenta unor rase extraterestre civilizate, care ar fi creeate de Dumnezeu. Exista deja pe piata programe de cautare a formelor de viata inteligente din Univers, programe desfasurate atat in secret, cat si public.

  Unul din recentele programe care cauta sa afle daca exista extraterestri este SETI. Programul tocmai ce a fost lansat public si le permite si oamenilor de rand sa il acceseze pentru a descoperi pe cont propriu posibile civilizatii extraterestre. Participantii oficiali la programul SETI Live au permis si oamenilor obisnuiti sa acceseze in timp real imaginile din Univers pentru a ajuta la descoperirea unor eventuale rase extraterestre civilizate. Se pare ca programul functioneaza destul de simplu: oamenii analizeaza imagini din Univers, iar in cazul in care o anumita imagine este raportata ca suspecta de mai multe persoane, cercetatorii oficiali ai programului o studiaza pe indelete pentru a gasi dovezi referitoare la existenta sau inexistenta fiintelor extraterestre. Se pare ca programul SETI si-a facut o obisnuinta din a implica populatia in programele sale, pentru ca, in trecut, acest program a permis oamenilor sa isi puna la dispozitie calculatoarele personale pentru a servi unor activitati de monitorizare a spatiului cosmic.

  Bineinteles, in intreaga lume se pot gasi tot felul de poze care atesta existenta fiintelor din alte lumi ce au ajuns si pe Pamant. Printre cele mai cunoscute imagini cu fiinte din afara Pamantului se afla acelea legate de incidentul Roswell din 1947. Daca multi nu cred in acest incident sau il considera o conspiratie a americanilor, ei sunt „ajutati” sa creada si de povestea din Mexic din 2007, in cadrul careia se sustine ca un pui de extraterestru ar fi fost gasit, inca in viata, intr-o cursa de soareci. Se pare ca ciudata creatura scotea sunete ingrozitoare si a fost foarte greu de ucis de catre satenii care au gasit- o, fiind nevoie de cateva ore bune sub apa pentru ca aceasta sa isi piarda suflarea. Oamenii de stiinta care au studiat ciudatul personaj sustin ca ADN-ul acestuia nu se aseamana nici unei fiinte vii de pe Pamant.

  Intrebarea „Exista extraterestri?” a ramas la fel de marcanta si in zilele noastre, asa cum era si in trecut. Numeroase povesti ale unor rapiri sau intalniri cu fiinte extraterestre tin si astazi primele pagini ale ziarelor ce cauta scandal si atentie, iar oameni obisnuiti continua sa creada ca au fost victime ale unor rapiri. Conspiratiile insa nu lipsesc nici ele, insa noile programe sunt mai prietenoase cu publicul si permit ca oamenii de rand sa ajute la analiza si posibila descoperire a civilizatiilor extraterestre din Univers. Depinde de fiecare persoana sa creada in existenta altor forme de viata inteligente in lume sau sa accepte doar unicitatea omului ca rasa intergalactica. Raspunsul este undeva la mijloc, iar acesta este inca invaluit intr-un fum gros de mister.

  NU RATA

  Nelu Ploiesteanu admite ca a gresit de multe ori in fata sotiei sale!

  In cadrul emisiunii “La Maruta”, Nelu Ploiesteanu a vorbit in direct despre relatia pe care o are cu presupusa amanta a sa, cu care...

  Greseli frecvente in dresajul cainelui!

  Cainele este considerat cel mai bun prieten al omului, care iti este alaturi si la bine, dar si la greu. Insa pentru a-l dresa,...

  Aparate foto digitale potrivite pentru familie

  In prezent nu doar fotografii profesionisiti detin aparate de fotografiat, ci aproape oricine detin unul pentru a imortaliza momente unice. Uneori pare destul de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT