More

  Scandal in PSD. Victor Ponta, acuzat pentru confuzia in care a aruncat partidul

  on

  |

  views

  and

  comments

  Declaratiile lui Victor Ponta despre o alianta cu PNL in urma careia PSD sa primeasca postul de premier si PNL candidatul la presedintia Romaniei au generat luni un scandal monstru in partid.

  Dupa sedinta BPN din Kiseleff, unde vicepresedintii au marait la Ponta, deputatii au izbucnit in sedinta grupului de la Camera, cerand Congres extraordinar pentru desemnarea unui candidat de prim-ministru si pentru desemnrea unui candidat la Presedintie. Social-democratii se simt tradati de Ponta, spunand ca nu accepta sustinerea unui candidat liberal la Presedintie, in conditiile in care “in teritoriu liberalii ne sunteaza si isi fac jocurile cu pedelistii”.

  Grupul deputatilor din Moldova si doi dintre oamenii lui Nastase si Iliescu, Ioan Stan de la Dambovita si Marian Saniuta, de la Prahova, au acuzat deciziile confuze ale BPN-ului condus de Ponta si faptul ca acesta “ba declara ca avem candidat la Presedintie, ba nu avem”.

  Deputatul Madalin Voicu a cerut sa se organizeze Congres extraordinar pentru clarificarea strategiei PSD. “Eu le-am zis ca trebuie sa ne decidem, sa facem un Congres extraordinar, sa nu ajungem in situatia de a intra in alegeri fara sa stim cu cine mergem”, a declarat Madalin Voicu pentru realitateamea.ro, precizand ca “nu a vorbit impotriva lui Ponta, cu care are o relatie buna”.

  Victor Ponta a povestit de altfel la Antena 3 aseara cum unii colegi i-au reprosat disponibilitatea pentru o colaborare cu PNL in care liberalii sa propuna prezidentiabilul, el sustinand ca de fapt a vrut sa-si arate deschiderea de a trece dincolo de orice orgoliu pentru inlaturarea actualului regim.

  “Decizia mea si a colegilor din PSD este ca nu ne vom impiedica nici de orgolii de partid, nici de orgolii personale, nici de calcule politice ca sa dam jos guvernul Basescu-Boc. Raspunsul meu (de duminica – n.r.) era legat si de un sondaj ca oamenii vor si voteaza in mod clar mult mai mult PSD-ul ca partid sau pe domnul Antonescu ca presedinte. Nu e nicio problema chestia asta, poate fi un presedinte social-democrat sau un partid de alt fel. Eu am spus un singur lucru si-l mentin. Orice fel de formula politica prin care sa-l dam jos pe Traian Basescu, Emil Boc, regimul PDL, Udrea, Anastase (..) da, suntem dispusi sa participam la acest proiect. Nu ne impiedicam nici de probleme de functii”, a spus seful PSD.

  “Astazi au fost si colegi de-ai mei care m-au criticat bineinteles, au zis «domne’, dar de ce sa dam functia de presedinte, luam si prim-ministru si presedinte». Si am intrebat: «E mai important sa-l dam jos pe Basescu sau Boc sau e mai important sa obtinem noi anumite functii?». Moment in care absolut toti colegii mei mi-au raspuns ca este mai important sa-i dam jos pe Basescu si Boc, apoi o sa vedem in ce fel si cine, cum guverneaza Romania, mai rau de-atat nu se poate”, a mai spus el.

   

   

   

  Share this
  Tags

  Must-read

  Horoscop european – cine, ce, cum, cand?

  Primul lucru pe care multi dintre noi il facem cand deschidem calculatorul dimineata – fie de acasa, fie de la serviciu – este sa...

  Totul despre infertilitatea imunologica

  Infertilitatea este recunoscuta drept imposibilitatea unui cuplu de a aduce pe lume un copil, dupa repetate contacte sexuale. De cele mai multe ori infertilitatea...

  Jocul Orcs must Die

  Printre jocurile de actiune iesite toamna aceasta s-a numarat si joculetul Orcs must Die, un produs al unei firme independente ce incepe sa aiba...

  Recent articles

  More like this