Mai mult

  Modalități prin care diverse jocuri au fost integrate în modă

  Lumea modei și-a găsit întotdeauna inspirație în diferite forme de artă și cultură, iar o astfel de sursă este alura jocurilor video. De la piese îndrăznețe până la detalii subtile, există mereu o modalitate pentru oricine, de a încorpora stilul jocurilor video în garderobă. De la Mario la Zelda la Sonic, multe creații vizuale de acest gen au ajuns pe pasarelă. Vremurile în care gamerii erau văzuți ca niște tocilari care se ascund în subsoluri, preferând lumina ecranului computerului în detrimentul luminii zilei au apus de mult, iar acum cultura creată în jurul lor este uriașă; ceea ce era o simplă distracție este acum acceptată pe scară largă în cultura mainstream.

  Există și persoane sceptice, care se tem să nu ajungă în zona cosplay dacă încearcă să-și arate prin modă pasiunea pentru jocurile video. Această ezitare este neîntemeiată, pentru că totul constă în a găsi piese și accesorii care să semene cu îmbrăcămintea și motivele întâlnite în unele dintre jocurile tale video preferate. Poți alege cu ușurință piese vestimentare și accesorii care amintesc de personaje și de decorurile interioare. Poate că vrei să te folosești de un stil post-apocaliptic și de hainele zombie ca o modalitate de a-ți arăta pasiunea pentru Resident Evil, ori poate preferi mai degrabă niște accesorii steampunk pentru a aduce un omagiu francizei Bioshock. Și pentru că regulile normale ale modei nu se aplică în lumea digitală, costumele din jocurile video preferate nu au limite.

  Din categoria jocurilor de cazinou, ruleta are un farmec unic, care și-a găsit drumul în expresia creativă, atât în industria modei, cât și în industria cinematografică. Pe măsură ce jocul de ruletă a crescut în popularitate în ultimele două decenii, dovedind accesibilitate facilă în lumea online, designerii nu au ratat ocazia de a se concentra asupra meandrelor sale. Până acum au existat experimente cu imprimeuri inspirate de ruletă pe articole de îmbrăcăminte, precum și lansarea de piese unice și uimitoare din punct de vedere vizual, care evocă energia și entuziasmul din incinta cazinourilor. Aceste imprimeuri pot varia de la modele subtile, monocromatice, la modele îndrăznețe, colorate, care necesită multă atenție pentru a nu pierde nimic din vedere. În cadrul multor filme, ruleta a apărut ca simbol al luxului și marilor oportunități. De la filme clasice precum Casablanca, la blockbuster-uri moderne precum seria Ocean’s, masa de ruleta a fost mult timp un element de bază în scenele de cazinou, oferind adesea un indicator esențial pentru personajele filmului. Designerii de costume pentru film au fost, de asemenea, influențați de ruletă, personajele din cele mai emblematice scene de cazinou purtând adesea ținute care reflectă estetica jocului. Acest lucru poate fi văzut în utilizarea modelelor, culorilor și accesoriilor inspirate de ruletă, care fac referire subtil la joc, păstrând în același timp un aspect coeziv.

  În ultimii ani, brandurile de modă și-au consolidat relația cu industria jocurilor video și viceversa, adică prin crearea de haine virtuale pentru experiențe în joc, dând astfel la schimb podiumul pe jocuri video interactive – cum s-a întâmplat în cazul colecției Balenciaga toamnă-iarnă 2021. Pentru colecția toamnă-iarnă 2023, designerul londonez Lula Laora a creat personaje de jocuri video atât pentru a inspira, cât și pentru a întruchipa cele mai recente creații, puse în scenă pe fundalul unei întregi serii de peisaje virtuale.

  Deși îmbrăcămintea a fost întotdeauna un aspect fundamental pentru jucători atunci când își creează personajele, abia în ultimii aproximativ cinci ani am văzut un boom în acest trend al integrării modei în cadrul jocurilor. În 2019, Louis Vuitton și Riot Games s-au asociat pentru campionatul mondial League of Legends, cu o colecție de haine virtuale. A urmat o serie de nume care au colaborat cu The Sims, inclusiv Stefan Cooke și Moschino, iar alții precum Marc Jacobs și Mowalola au ales să creeze look-uri pentru Animal Crossing. Minecraft a lansat colecții cu Lacoste și Burberry, Fortnite cu Burberry și a existat chiar și un set de consolă Gucci Xbox Series X în ediție limitată, care s-a vândut cu 10.000 de dolari. Lista poate continua, dar ideea de la baza acestor colaborări este că succesul depinde de autenticitate, adică de cât de mult înțelege un brand cu adevărat jocul. Lula Laora este un exemplu de top, pentru că se poate identifica drept gameriță, participând adesea la Comic Con și îmbrăcându-se în stil cosplay.

  Migrarea modei în interiorul jocurilor video reduce decalajul dintre cele două industrii într-o manieră reciproc avantajoasă – pe de o parte, mărcile se pot extinde către noi audiențe și numele din sectorul de gaming pot dobândi autoritate culturală. Această relație simbiotică este din ce în ce mai puternică și va putea fi observată în continuare și pe pasarele și în moda urbană.

  NU RATA

  Atractii turistice de vizitat in Cluj

  Transilvania este una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Europei de Est, de asemenea, numita tara lui Dracula, contele vampir protagonist in romanele gotice...

  Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

  In cazul pierderii unui dinte, inlocuirea acestuia cat mai curand este importanta pentru a preveni pierderea functionalitatii gurii. Astazi, cea mai buna solutie este...

  Bebelusul vostru doarme cu voi? Iata ce sa faceti!

  Multi parinti considera ca trebuie sa doarma in aceeasi camera cu nou–nascutul pentru a avea mai multa grija de el. Este impresionant si curios...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT