More

  Sfaturi cum sa te pregatesti pentru conversatii dificile

  on

  |

  views

  and

  comments

  Conversatiile dificile sunt inconfortabile, dar o parte inevitabila a vietii. Cel mai greu este sa iti aduni curajul de a incepe o discutie dificila. Odata ce ai reusit sa accepti problema, trebuie sa te asiguri ca pastrezi o minte calma si deschisa si ca poti vorbi intr-un mod care sa incurajeze cealalta persoana sa se deschida.

  Daca vrei sa stii cum sa te pregatesti pentru conversatiile dificile, citeste mai jos

  Exprima parerea ta

  Intreaba-te ce doresti sa rezolvi avand aceasta conversatie. Fii cat se poate de cinstit si asigura-te ca scopul tau este nobil nu egoist. Ar trebui sa poti spune care ar fi rezultatul dorit al conversatiei. Asteapta-te sa faci compromisuri pana la sfarsitul conversatiei, dar afla care sunt punctele care nu sunt negociabile in prealabil, astfel incat sa stii de ce ai cu adevarat nevoie pentru a ramane onest.

  Ai grija la propriile motive ascunse

  Daca situatia te enerveaza, s-ar putea sa ai dorinta de a pedepsi, de a te razbuna sau de a jena cealalta persoana. Trebuie sa fii sincer in legatura cu aceste sentimente, astfel incat sa poti trece prin ele inainte de a te apuca de discutie. Gandeste-te la cele mai bune metode de-a rezolva o problema, si cum sa-ti imbunatatesti relatia cu partenera.

  Nu amana conversatiile grele

  Cand oamenii evita probleme mari si nu le abordeaza, problemele nu dispar dintr-odata. Este firesc ca oamenii sa devina defensivi daca se simt coplesiti si cineva le cere sa-si schimbe obiceiurile. Daca eviti conversatia din cauza fricii, vei ajunge la explozii uriase, pentru ca nu rezolvi problema. Daca tu si partenera trebuie sa discutati despre infidelitatea din relatia voastra care a avut loc, aduna curajul si incepe discutia. Problema nu se va rezolva de la sine, mai ales cea legata de infidelitate. Trebuie sa discutati de ce tu sau partenera a-ti folosit acel Site de matrimoniale – femei.xyz pentru a gasi alte persoane. Toata supararea se va aduna si va exploada, din aceasta cauza trebuie sa vorbiti si sa exteriorizati tot ce va deranjeaza. Chiar daca site-ul de matrimoniale este incitant si cu multa lume interesanta, infidelitatea ramane totusi o greseala.

  Descopera cauza care sta la baza problemei

  S-ar putea sa stii de obicei cauza problemei, dar in majoritatea cazurilor, certurile sunt cauzate de probleme mai profunde. Pentru a face progrese, va fi necesar sa abordezi motivele care stau la baza problemelor. Mai precis, ar trebui sa te intrebi ce comportament cauzeaza problema si cum acest comportament te afecteaza pe tine si pe toti ceilalti implicati. Gandeste-te la acest lucru pana cand poti rezuma problema de baza in doua sau trei afirmatii clare. Odata ce identifici cauza problemei iti va fi mai usor sa o rezolvi.

  Calmeaza-te

  Pastreaza calmul. Daca incepi  conversatia intr-o stare emotionala sporita, lucrurile cu siguranta vor scapa de sub control intr-un ritm mult mai dramatic. Ia in considerare posibilitatea ca rabdarea persoanelor sa nu mai fie atat de puternica. De exemplu, daca ai avut intotdeauna o problema cu oamenii care iti ignora preocuparile, s-ar putea sa fii mai emotional daca persoana cu care esti intr-o relatie a facut acelasi lucru. Incearca sa lasi deoparte problemele personale de lunga durata si concentreaza-te doar pe circumstantele in cauza.

  Pastreaza o atitudine pozitiva

  Impulsul tau ar putea fi sa te fixezi pe tot ceea ce ar putea merge prost, dar acest lucru nu va ajuta situatia. Este mult mai bine sa intri in conversatie cu un optimism sanatos si realist in ceea ce priveste succesul conversatiei. Daca crezi ca conversatia va fi dificila si se va termina prost, probabil ca asa a fi. Pe de alta parte, daca crezi ca va iesi un rezultat bun din conversatie, indiferent de rezultatul final, atitudinea ta va fi in mod natural mai calma si mai cooperanta.

  Share this
  Tags

  Must-read

  Culori de istorie, culori la moda

  Puterea culorilor este imensa, iar in moda totul se joaca la nivelul nuantelor. Rosu, albastru, verde se regasesc in fiecare sezon dar mereu alta...

  5 etape ale intalnirilor romantice

  Daca vreai sa stii cele 5 etape ale intalnirilor romantice pe care ai inceput sa le ai, le gasesti aici, cu detalii si sfaturi...

  Afla acum totul despre boala Lyme!

  Cunoscuta ca fiind boala cu 1000 de fete, provocata de o capusa infectata, boala Lyme a fost destul de popularizata in ultimul timp. Au...

  Recent articles

  More like this