Mai mult

  Francois Hollande vrea taxarea cu 70% a veniturilor mari!

  Propunerea candidatului socialist la alegerile prezidentiale, Francois Hollande, de a fi taxate cu 75 la suta veniturile care depasesc un milion de euro a pus pe jar lumea fotbalului din Franta.

  Frederic Thiriez, presedintele Ligii Profesioniste Franceze (LFP),spune ca “daca aceasta propunere va fi adoptata, campionatul Frantei va retrograda in a doua divizie europeana. Acest proiect de hipertaxare va fi reprezenta moartea fotbalului francez”.

  El a estimat ca 120-150 de fotbalisti, un sfert din efectivul Ligue 1, ar fi afectati de propunerea facuta de Francois Hollande, altfel un fan al fotbalului, de a fi impozitate cu 75 la suta partea veniturilor care depaseste un milion de euro pe an.

  “A trece de la taxe de 45 la suta la 75 la suta va fi fara precedent in Europa si cei mai buni jucatori ai nostri, aflati pe o piata internationala, vor pleca“, a adaugat Thiriez.

  “Jucatorii vor pleca instantaneu din Franta”, a sustinut si ministrul sporturilor, fostul judoka David Douillet, care a catalogat masura ca fiind “absolut demagogica”.

  Efectul va fi scaderea numarului de fotablisti straini

  Philippe Piat, presedintele Uniunii nationale a fotbalistilor profesionisti, a avut un ton mai temperat. “Eu nu cred ca aceasta propunere va duce la exodul jucatorilor, pentru ca deja se considera ca sunt fotbalisti mai buni in strainatate. Dar va reduce numarul de jucatori straini care doresc sa evolueze in Franta”, a spus el.

  Pentru Jean-Pierre Louvel, presedintele gruparii Le Havre (liga a doua) si al Uniunii cluburilor profesioniste, “descurajarea in viitor a salariilor ridicate ar priva statul de o sursa importanta de venituri, pentru ca jucatorii platesc cele mai mari impozite“. “S-a criticat foarte mult venirea lui Beckham la PSG pentru un salariu de 800.000 de euro (lunar), dar totodata ar fi fost un contribuabil exceptional”, a declarat Louvel, care a precizat ca jucatorii si cluburile platesc in total 600 de milioane de euro anual impozite si contributii sociale.

  Reprezentantii fotbalului profesionist francez se plang in mod regulat ca sunt defavorizati in raport cu campionatele britanic, spaniol si german, din cauza veniturilor mai mici si impozitelor mai mari. Totusi, aceasta situatie nu a impiedicat salariile sa explodeze in ultimii ani datorita cresterii veniturilor din drepturile de televizare si aparitiei unor oameni de afaceri potenti, cum este cazul clubului PSG, cumparat anul trecut de un fond de investitii din Qatar.

  Paris Saint Germain, studiu de caz

  Potrivit unei anchete realizate de cotidianul “Le Parisien” si publicate la finalul lui 2011, majoritatea componentilor lotului echipei Paris Saint Germain castiga mai mult de 100.000 de euro brut pe luna, ajungandu-se la 350.000 de euro in cazul mijlocasului ofensiv argentinian Javier Pastore si la 335.000 de euro in cel al atacantului brazilian Nene.

  Singurul jucator care s-a exprimat pe marginea “taxei Hollande” a fost fundasul parizian Christophe Jallet, cu un salariu lunar de 100.000 de euro, care a afirmat: “Celor care au sansa de a reusi li se trage la picioare”.

  Comentariile sale, potrivit carora exista un risc de exod masiv al jucatorilor daca acestia vor avea impresia “ca muncesc pentru nimic”, au produs numeroase reactii dezaprobatoare pe Internet. “Cred ca omul asta nu a avut nevoie niciodata sa lucreze pentru a trai”, a scris un fan.

  Hollande face „surprize, surprize” la televiziuni

  Candidatul socialist in alegerile prezidentiale din Franta, Francois Hollande, a propus majorarea taxei pe veniturile anuale de peste un milion de euro la 75% la un post de televiziune si pare sa-i fi luat prin surprindere inclusiv pe membrii propriului partid. Actualul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a introdus, la venirea la putere in 2007, o prevedere legislativa care limiteaza la 50% impozitul pe venit.

  “Am vazut cresterile substantiale ale salariilor sefilor companiilor ce compun indicele bursier CAC 40, la o medie de doua milioane de euro pe an. Cum poate cineva accepta asa ceva? M-am gandit si anunt acum ca pentru veniturile de peste un milion de euro pe an impozitul ar trebui sa fie de 75%, pentru ca nu este posibil sa existe un asemenea nivel al salariilor“, a spus el. Noua propunere merge chiar mai departe decat planul prezentat anterior, care viza un impozit de 45% pentru veniturile de peste 150.000 de euro.

  Hollande are contracandidat „lumea financiara”

  Anuntul vine dupa declaratia din ianuarie a lui Hollande ca lumea financiara este adversarul sau real si inaintea unei vizite la Londra, in cadrul careia candidatul la presedintie va incerca sa atraga voturile a circa 300.000 de francezi care locuiesc in capitala Marii Britanii. Multi dintre acestia lucreaza in sectorul financiar, noteaza cotidianul britanic.

  Impresia ca masura de majorare a impozitului pe venit a fost gandita in graba este intarita de corectarea declaratiei initiale din timpul emisiunii TV, cand Hollande a spus ca taxa se va aplica veniturilor de peste un milion de euro pe luna, pentru a arata ca va fi aplicata pentru venituri de peste un milion de euro pe an.

  Directorul de campanie al lui Hollande, Pierre Moscovici, a declarat ca noul prag de impozitare va afecta intre 7.000 si 30.000 de persoane, dar nu a precizat ce suma ar putea fi atrasa la finantele statului.

  NU RATA

  Oferta publica FP este o cale de a restitui bani actionarilor la o valoare mai apropiata de activele nete

  Oferta publica de rascumparare de actiuni pe care o va derula Fondul Proprietatea (FP) in perioada 15 octombrie - 4 noiembrie este o modalitate...

  Protocolul de a darui si oferi cadouri

  Suntem in perioade de adunari sociale si de familie, in care, ca de obicei, incercam sa oferim un detaliu care sa multumeasca diferite...

  Cele mai sexy idei de piercing-uri

  Piercing-urile nu mai sunt doar un lucru pentru adolescentii rebeli, ele au devenit o baza de frumusete pentru multi, citeste clasamentul celor mai sexy...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT