Mai mult

  Preda nu a mintit: Victor Ponta a cerut liderilor PES sa “dea semnale ridicate” ca Romania nu merita sa intre in Schengen

  Dupa ce Cristian Preda a dezvaluit, pe blogul sau, ca Victor Ponta a facut lobby la Strasbourg, impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen, seful PSD l-a acuzat ca minte, dandu-i o replica, pe blogul personal.

  Insa, marturie pentru adevarul spus de europarlamentarul PDL sta stirea Mediafax, scrisa de corespondetul agentiei, prezent la Strasbourg, la sedinta socialistilor:

  “Ponta a fost invitat sa vorbeasca in plenul grupului socialist-democrat din Parlamentul European, el afirmand ca, din pacate, “Romania nu a indeplinit toate conditiile pentru aderarea la spatiul Schengen si nici pentru ridicarea monitorizarii in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”.Presedintele PSD le-a pus europarlamentarilor din grupul socialistilor si democratilor ca asteapta de la ei obiectivitate, dar si semnale “ridicate” privind “lipsa de performanta a guvernului Romaniei” pe problema Schengen si MCV.Ponta le-a spus europarlamentarilor de stanga si despre scandalul de la Bucuresti din Ministerul de Interne si demiterea secretarului de stat Valentin Fatuloiu si a sefului Politiei, Petre Toba. El a afirmat ca acestia au fost demisi “pentru fapte de coruptie”.“Este foarte greu sa indeplinesti standardele europene, atunci cand un guvern corupt nu este in stare sa indeplineasca niste norme fundamentale in plan intern”, a spus presedintele PSD.Ponta a vorbit in sedinta grupului socialist-democrat si despre situatia din Parlamentul de la Bucuresti, afirmand ca acesta “nu mai indeplineste criteriile democratice europene”.

  Cand un presedinte de partid cere unui grup politic european “sa dea semnale ridicate” in privinta faptului ca tara sa nu a indeplinit criteriile de aderare, inseamna fix ca el face lobby impotriva propriei sale tari. De altfel, declaratiile facute de Ponta la Strasbourg i-au stupefiat pe europarlamentarii romani, Adrian Severin declarandu-se in cercurile partidului “consternat” de gestul sefului sau. Potrivit unor surse participante la sedinta grupului socialist, si reprezentantii Bulgariei s-au aratat socati de pozitia liderului PSD, avand in vedere ca declaratiile acestuia puneau intr-o lumina nefavorabila si tara lor, in contextul in care liderul PES, Martin Schultz, este un adversar declarat al intrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen.

  Ponta a lovit in interesul Romaniei dar l-a magulit pe Scultz, obtinand de la acesta laude la scena deschisa in plenul grupului socialist, seful PES declarand ca Victor Ponta ar fi un bun prim-ministru.

   

   

   

  NU RATA

  The Making of STEAMPUNK.RO: Costi Gurgu

  Eram la masa cu Adrian Craciun, sau mai pe scurt A.C. cum i se zice mai jos de cercul polar și mai sus de...

  Escortele ar trebui sa solicite mai multi bani de la clientii regulati

  Solicitarea mai multor bani de la clienții obișnuiți poate părea o sarcină descurajantă. Nu este întotdeauna ușor de făcut și poate fi stresant să...

  Sa fie printul Sebi cel care o smulge pe regina Udrea din bratele marinarului?

  De aseara incoace, toata lumea se intreaba ce naiba a provocat Razboiul Bretoanelor. EBA si Udrea, siamezele lui Basescu, isi rod acum beregatile din...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT