Mai mult

  Cine este Ares in mitologia greaca?

  Ares era zeul grec al razboiului, un adevarat copil salbatic care personifica spiritul luptei si al razboiului. Fiul lui Zeus si al Herei, Ares era nesabuit, insetat de sange si brutal, reprezentand toate cele mai rele si terifiante aspecte ale luptei.

  De inteles, acest lucru l-a facut destul de nepopular si chiar si Zeus, tatal lui Ares, l-ar fi alungat in gropile Tartarului daca nu ar fi fost propriul lui carne si sange. Printre numeroasele sale porecle denigratoare au fost „War Glutton”, „City Sacker”, „Shield Piercer” si chiar „Curs of Men”. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre copilul teribil al Greciei antice.

  1. Ares este zeul grec al razboiului

  Ares este cunoscut cel mai cunoscut drept Zeul Razboiului. A fost primul copil al lui Zeus si Hera si a mai avut trei frati: Eileithyia, Hebe si Hephaestus. Atena, zeita razboiului, era sora lui vitrega. Din pacate, pentru ca era atat de pumn, nici parintii lui, nici familia lui nu l-au placut in mod deosebit. A provocat chiar conflicte intre proprii parinti! Zeus a acuzat-o pe Hera ca l-a ingrozit pe Ares si a invinuit-o pentru ca i-a provocat comportamentul teribil. In Iliada, Zeus ii spune lui Ares: „Am incredere, indemnurile Herei te-au facut insuportabil”.

  2. Povestile lui toate se termina rau

  Parca pentru a adauga insulta la vatamare, in toate miturile sale Ares a suferit o serie de umilinte si infrangeri, chiar si din cauza propriei sale familii. Una dintre cele mai rele a fost in timpul razboiului troian. In mod obisnuit, Ares nu a facut nimic bun si a ales sa se alature troienilor in loc de omologii sai greci. Aceasta insemna ca lupta impotriva prietenilor, parintilor si surorilor sai. Aproape ca i-a ajutat pe troieni sa castige razboiul, dar a fost oprit de propria sa sora vitrega Athena, care l-a lovit pe spate cu o stanca ascutita, provocandu-i un rau grav. Motivul pentru care miturile lui Ares se termina prost este ca au trimis un mesaj moralizator grecilor antici ca violenta si agresivitatea fara minte sunt un semn de slabiciune si esec. In schimb, a fost incurajata abordarea calculatoare si inteligenta a razboiului a Atenei.

  3. A fost aproape respins de Zeus

  Potrivit Iliadei, Zeus a avut putin timp pentru Ares si pentru caile sale suparatoare. In timpul razboiului troian, cand Diomede l-a ranit pe Ares cu sulita, Ares s-a dus direct la tatal sau sa se planga. Ca raspuns, Zeus a spus: „Nu sta langa mine si te plangi, mincinos cu doua fete. Pentru mine esti cel mai urat dintre toti zeii care detin Olimpul.” Dar Zeus se opreste acolo, amintindu-si ca Ares este inca propriul sau fiu, adaugand in cele din urma: „Tu esti copilul meu… Dar daca te-ai fi nascut dintr-un alt zeu… de mult ai fi fost aruncat sub zeii cerului stralucitor”.

  4. El nu sa casatorit niciodata

  Avand in vedere ca Ares a muncit atat de mult, poate ca nu este o surpriza ca nu s-a casatorit niciodata. Dar a avut inca mai multe aventuri amoroase si a avut multi copii. Ares a avut o poveste de dragoste cu Afrodita, zeita greaca a iubirii. Afrodita era inca casatorita cu Hephaestus la acea vreme, asa ca au fost condamnati de la inceput. Cand Hephaestus i-a prins intr-o imbratisare intima, i-a prins intr-o plasa invizibila si i-a invitat pe toti zeii Muntelui Olimpia sa vina sa se uite la ei, pentru a provoca umilinta si jena maxima. Ares a avut, de asemenea, aventuri amoroase cu Eos, zeita zorilor si Enyo, zeita razboiului si a luptei. Copiii lui includ Phobos si Deimos si Romulus si Remus.

  5. In Mitul Roman, Ares a devenit Marte

  In religia romana, Ares a devenit Marte, zeul razboiului. Marte a fost, totusi, un om cu totul diferit de Ares cu capul fierbinte si iritabil, adoptand o abordare mai masurata si mai calma a razboiului. Romanii au vazut Marte ca un personaj vital in mitologia lor, al doilea dupa Jupiter, regele tuturor zeilor (fostul Zeus). De fapt, romanii il vedeau pe Marte ca pe cel al intemeietorilor Romei, deoarece credeau ca este tatal lui Romulus, primul rege al Romei antice.

  De Rosie LessoMA Contemporary Art Theory, BA Fine ArtRosie este un scriitor si artist care contribuie cu sediul in Scotia. Ea a scris pentru o gama larga de organizatii de arta, inclusiv Tate Modern, The National Galleries of Scotland, Art Monthly si Scottish Art News, cu accent pe arta moderna si contemporana. Ea detine un master in teoria artei contemporane la Universitatea din Edinburgh si o licenta in arte plastice la Edinburgh College of Art. Anterior, ea a lucrat atat in ​​roluri curatoriale, cat si educationale, descoperind cum povestile si istoria ne pot imbogati cu adevarat experienta de arta.

  NU RATA

  Locuri din sistemul nostru solar unde ar putea exista viata extraterestra

  Extraterestrii pot suna ca o fictiune stiintifica, dar cu cat invatam mai multe despre spatiu, cu atat pare mai reala posibilitatea vietii extraterestre. Odata...

  Top 10 scandaluri sexuale de pe scena politica

  Politicienii sunt cinstiti, increzatori si reprezinta inima unei natiuni, nu-i asa? GRESIT! Politica lor pare a fi corecta, uneori, dar, de cele mai multe...

  Educatia copiilor nu incepe in clasa a I-a, ci la gradinita

  “Copiii mici au nevoie de atentie, este necesar sa-i observi pe fiecare in timpul jocurilor si activitatilor ca sa-i poti ajuta eficient”, este de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT