Mai mult

  De ce luam gustari intre mese?

  Oamenii de stiinta au descoperit ca neuronii AGRP sunt responsabili pentru senzatiile de foame care ii determina pe oameni sa guste intre mese. Astfel, aceste celule pot fi vinovate pentru esecul oricarui individ atunci cand urmeaza o dieta de slabit.

  Emotii negative asociate cu foamea

  Emotiile negative asociate cu foamea pot face dificila tinerea unei diete si pierderea in greutate, iar acesti neuroni ajuta la explicarea acestei lupte , potrivit Scott Sternson, seful de cercetare la Janelia. Intr-un mediu in care mancarea este usor disponibila, semnalul lor greu de ignorat poate parea o pacoste, dar din punct de vedere evolutiv, are sens.

  Pentru oamenii sau animalele antice din salbaticie, cautarea hranei sau a apei poate insemna sa se aventureze intr-un mediu riscant, care ar putea necesita putin sprijin. Neuronii AGRP nu conduc direct un animal sa manance, ci mai degraba il invata sa raspunda la indicii senzoriali care indica prezenta alimentelor .

  „Banuim ca acesti neuroni sunt un sistem motivational foarte vechi pentru a forta un animal sa-si satisfaca nevoile fiziologice. O parte din motivatia de a cauta hrana este de a bloca acesti neuroni”, spune Sternson, a carui echipa a aratat, de asemenea, ca un set diferit de neuroni este specializata.in generarea unor senzatii neplacute de sete si ale carei constatari sunt detaliate intr-un articol publicat luni in ‘Nature’.

  Cum influenteaza foamea celulele corpului?

  Foamea afecteaza aproape fiecare celula din organism si diferite tipuri de neuroni sunt dedicate pentru a se asigura ca un animal mananca atunci cand rezervele de energie sunt scazute. Dar Sternson spune ca pana acum, ceea ce oamenii de stiinta au aflat despre acesti neuroni nu s-a adaptat pe deplin la ceva ce stim deja: foamea este neplacuta.

  „Exista o predictie anterioara ca ar exista neuroni care te fac sa te simti rau atunci cand ti-e foame sau sete. Acest lucru are sens din punct de vedere intuitiv, dar toti neuronii care au fost analizati pareau sa aiba efectul opus ”, el spune. In studiile anterioare, cercetatorii au descoperit ca neuronii care au determinat sa manance au facut acest lucru prin cresterea sentimentelor pozitive asociate cu mancarea. Cu alte cuvinte, acea foame face mancarea sa aiba un gust mai bun.

  Unii oameni de stiinta incepusera sa suspecteze ca un semnal negativ din creier care provoaca foamea ar putea fi gresit, dar intelegerea lor a sistemului era incompleta. Neuronii AGRP, localizati intr-o zona de reglare a creierului cunoscuta sub numele de hipotalamus, au fost in mod clar implicati in comportamentele de hranire: atunci cand organismul are lipsa de energie, neuronii AGRP se declanseaza , iar cand neuronii AGRP sunt activi, animalele mananca. , dar strategia de aceste celule pentru a genera aceasta motivatie nu fusesera investigate pana acum.

  Cercetatorul postdoctoral Nicholas Betley si studentul absolvent Zhen Fang Huang Cao au inceput sa abordeze intrebarea printr-o serie de experimente comportamentale. In primul, au oferit soareci bine hraniti doua geluri aromate cu capsuni si portocale. Gelurile nu au continut nutrienti, dar soarecii infometati au luat ambele probe.

  Oamenii de stiinta au manipulat apoi semnalele de foame in creierul animalelor modificand neuronii AGRP in timp ce consumau una dintre cele doua arome. In studiile ulterioare, animalele au evitat gustul asociat cu semnalul fals al foamei.

  Intr-un experiment invers, oamenii de stiinta au oprit neuronii AGRP in timp ce animalele infometate au consumat o anumita aroma, dezvoltand o preferinta pentru optiunea de aroma care a condus la oprirea neuronilor AGRP, sugerand ca acestia au fost motivati sa opreasca semnalul. celule.

  In alte teste, cercetatorii au descoperit ca soarecii au cautat, de asemenea, locuri din mediul lor in care neuronii AGRP au fost taiati la tacere si au evitat zonele in care acele celule au fost activate.

  Apoi, cercetatorul postdoctoral Shengjin Xu a folosit un mic microscop mobil pentru a privi in interiorul creierului soarecilor flamanzi si a monitoriza activitatea neuronilor AGRP. Dupa cum era de asteptat, celulele sunt activate pana cand soarecii gasesc hrana.

  Ceea ce este surprinzator, spune Sternson, este ca rozatoarele nu trebuie de fapt sa manance pentru a calma neuronii, ci celulele s-au oprit de indata ce un animal a vazut hrana sau chiar un semnal ca hrana era prezenta. Mai mult, activitatea lor a ramas scazuta in timp ce animalul a mancat.

  Neuronii AGRP

  Acest lucru nu ar avea sens daca sarcina neuronilor AGRP este de a face mancarea sa aiba un gust mai bun sau daca acestia controleaza direct actiunile individuale care duc la mancare, care au fost doua posibilitati, potrivit Sternson. Dar pentru a incuraja hranirea, ar fi nevoie de un semnal negativ pentru a se opri atunci cand un animal consuma hrana, astfel incat experimentele lor imagistice au sustinut si mai mult ceea ce au invatat in experimentele lor anterioare.

  Echipa a efectuat apoi experimente similare in care neuronii sensibili la sete au fost manipulati in loc de neuronii AGRP. Acei neuroni, localizati intr-o parte a creierului cunoscuta sub numele de organul subfornic (SFO), s-au comportat intr-un mod similar: animalele au evitat locurile in care neuronii SFO au fost activi, ceea ce indica faptul ca celulele genereaza un sentiment negativ.

  Din nou, rezultatele au fost in concordanta cu experienta de zi cu zi: „Exista o calitate a motivatiei similara cu foamea si setea”, spune Sternson. „Vrei sa se termine”. Desi neuronii AGRP si SFO motiveaza comportamente similare, obiectivele lor sunt foarte specifice: neuronii AGRP doar provoaca animalele sa manance si OFS doar le determina sa bea .

  In alte experimente, echipa lui Sternson va investiga asemanarile si diferentele dintre cele doua grupuri de celule. In plus, echipa sa este interesata sa inteleaga mai multe despre modul in care interfereaza cu functiile neuronilor AGRP, care, in viitor, ar putea face mai usor sa scapi de kilogramele in plus atunci cand tin dieta.

  NU RATA

  27 de fapte distractive despre muzica: Descoperirea minunilor muzicale

  Cel mai vechi flaut cunoscut, facut dintr-un os de vultur, dateaza de peste 40.000 de ani....

  10 fapte despre pionierul aviatiei Bessie Coleman

  Bessie Coleman a spart barierele si a spulberat stereotipurile ca pionier al aviatiei la inceputul secolului al XX-lea, depasind discriminarea rasiala si de gen...

  INTERVIU – EXCLUSIV: NEYLINI – “Cea mai mare sustinere am primit-o de la parintii mei”

  Neylini, pe numele ei adevarat Liliana Nae a devenit cunoscuta publicului datorita mega – hitului “Muleina”. Dupa acesta au urmat si alte piese frumoase...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT