Mai mult

  Despre meritacitit.ro cu Alex Baran

  Site-ul de bookmarking Meria Citit a fost lansat in martie, dorind sa ii ajute pe internauti sa navigheze prin marea de informatii disponibile online. Astfel, site-ul functioneaza prin continut adaugat de utilizatori si le permite acestora sa voteze paginile preferate si sa le popularizeze in comunitatea Merita Citit.

  Alex Baran ne spune mai pe larg cui se adreseaza site-ul si pe ce strategie merge.

  De unde a pornit ideea construirii unui astfel de site? A fost gandit ca o modalitate de marketing online?

  Firma Merita Citit SRL este o firma de promovare, cu angajati care lucreaza in domeniu de peste 4 ani pe piata din SUA. Exista multe site-uri internationale gen Merita Citit, dar nu si in Romania. Cel putin nu sunt promovate. Fiind firma de promovare si stiind utilitatea unui site de bookmark ne-am gandit sa facem propria comunitate sociala online de genul Reddit, Stumbleupon sau Delicious.

  Cum functioneaza concret site-ul?

  Utilizatorii adauga o informatie care le-a placut punand adresa pe Merita Citit, o descriu si ii dau un nume, dupa care aceasta devine vizibila pentru toata comunitatea. Informatia poate fi votata si comentata pozitiv sau negativ de membri. Pe Merita Citit este doar o mica parte din stirile sau informatiile adaugate, deci nu dezavantajeaza cu nimic sursa originala.

  Merita Citit permite oamenilor sa se exprime liber. Ei aleg ce informatii le plac, din ce domeniu vor sa citeasca si ce “nota” dau. Prin “nota” ma refer la voturi. Ca in orice alta comunitate sociala, membrii Merita Citit isi pot face si prieteni. Site-ul nu se orienteaza doar spre cititori, ci si spre site-uri cu informatii interesante punand la dispozitie un buton care sa le arate valoarea. Cunoscatorii SEO stiu ca o astfel de comunitate este benefica si pentru SEM. SEO inseamna optimizare pentru motoarele de cautare, iar SEM este marketingul aferent acestuia. Sunt tot felul de smecherii pentru a aduce un site in top, iar o comunitate de bookmark ajuta destul de mult. Asta nu inseamna ca nu monitorizam daca se face spam sau nu. Merita Citit nu permite utilizatorilor sa abuzeze de facilitatile oferite.

  Din pacate Merita Citit nu are un numar zilnic de utilizatori destul de mare cat sa poata concura cu alte mari site-uri nationale, situatie pe care noi o consideram temporara. Utilizatorii variaza intre aproximativ 40 – 82 utilizatori unici pe zi. Cu toate acestea, din martie, de cand a fost lansat, a inregistrat cresteri in fiecare luna.

  Care este profilul economic al siteului?

  Merita Citit este si va ramane gratis pentru utilizatori. Veniturile site-ului vin din reclame.

  Care sunt planurile de viitor pentru meritacitit.ro?

  Se spune ca un site are o durata de viata de 3 ani, dupa care trebuie sa i se aduca imbunatatiri majore. Echipa Merita Citit nu asteapta atat de mult ca sa dezvolte site-ul. Se observa lucruri noi in fiecare luna, am dezvoltat pana acum 5 butoane Merita Citit pentru site-uri si am imbunatatit facilitatile pentru membri: pot vota comentariile, isi pot alege informatiile preferate, pot ascunde informatiile care nu le plac, acestea fiind numai cateva din cele mai recente imbunatatiri. Site-ul este in continua dezvoltare si vrem sa ajunga printre cele mai utilizate site-uri nationale.

  NU RATA

  Bloggeri de street fashion din Romania

  Despre cei mai influenti bloggeri de moda din lume - America, Franta si Anglia - am tot vorbit, iar oameni ca Facehunter sau The...

  Dieta de vara cu capsuni

  Bucura-te din plin de savoarea capsunilor si slabeste cu ajutorul acestora! Capsunile sunt bogate in vitamina C, potasiu si acid folic, asadar sunt si...

  Cine a fost Heracles in mitologia greaca?

  Heracles – sau Hercule in epoca romana – este unul dintre cele mai celebre personaje ale mitologiei grecesti. Fiul lui Zeus si un semi-zeu...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT