Mai mult

  Durerea de ureche, o tema de sezon?

  Fie ca vorbim de traumatisme minore, fie de unele mai grave, fie de diverse afectiuni, durerea de ureche poate aparea oricand, aceasta fiind pe cat de suparatoare pentru respectiva persoana, pe atat de dura in intensitatea ei. Si totusi, urechea, si-anume partea exterioara pe care cu totii o vedem, nu poate sa doara, cauzele fiind altele. Si cum exista posibilitatea ca durerea de ureche sa apara ca din senin, este indicat sa cerem ajutorul unui medic de indata. Totodata, trebuie sa luam in calcul si posibilitatea ca urechea noastra sa fi trecut printr-o serie de factori care a dus la aparitia durerii, cum ar fi zgomotele puternice, o presiune la fel de puternica ori o modificare a acesteia, un traumatism provocat de o lovitura, altitudinea mare sau chiar ruptura de timpan.

  O alta cauza ar fi prezenta unor corpi straini sau otita medie, despre care vom vorbi la timpul potrivit. Tot aici trebuie sa tinem seama si de otalgie, durerea de ureche, care apare brusc, cum ar fi, pe neanuntate, fara macar sa mai existe vreun simptom inerent. Otalgia este specifica otitei, durerea de ureche este foarte violenta si suparatoare deopotriva. De pilda, daca durerea de ureche este insotita de febra, atunci se poate vorbi de otalgie si trebuie sa apelam la ajutorul unui medic de urgenta, sa nu apara complicatiile, in cazul in care situatia nu este deja grava. Si mai grav de atat, otalgia se resimte si la nivelul ultimilor molari, laringelui, cu alte cuvinte, durerea de ureche fiind resimtita la fel si in arcada dentara.

  Ba chiar, aceasta durere se poate indrepta si spre globul ocular. Si totusi, sa nu uitam ca otalgia, insotita de febra, poate aparea si la oamenii care se afla in covalescenta dupa gripa sau scarlatina, aceasta fiind cauzata de complicatiile neprevazute. Dupa spusele medicilor, otalgia se poate vindeca in cateva zile, daca urmam recomandarile medicilor, mai precis, daca ni se administreaza antiinflamatorii si antibiotice. Chiar si asa, nu este indicat sa ni le cumparam de unii singuri, fara macar ca un medic sa ni le fi recomandat in tratarea otalgiei, respectiv in eliminarea durerii de ureche.

  Examenul ORL este recomandat in cazul unei dureri aparute la nivelul urechii, medicul cerand, dupa fiecare caz in parte, si alte examene, cum ar fi cel de sange sau cel radiologic. Pe de alta parte, mai exista si alte cateva preconceptii, conform carora durerea de ureche apare din cauza curentului, expunerii frigului, mai ales in sezonul rece.

  Nimic mai fals, ne avertizeaza medicii, indeosebi daca nu ne-am protejat urechile. Cu toate acestea, daca depistam cauza nu inseamna neaparat ca ne putem trata acasa, de unii singuri, prin intermediul unor remedii naturiste. Sa nu uitam, de pilda, ca in unele cazuri, nu ne sunt recomandate remediile naturiste, cu atat mai mult cu cat starea noastra clinica generala este subreda. Apoi, daca durerea de ureche dispare dupa cateva ore, nemaiaparand in urmatorele zile, ori chiar deloc, nu sunt foarte multe motive de ingrijoarare, dar ar trebuie sa luam in calcul eventualitatea consultarii unui medic. Si daca durerea de ureche persista, de indata trebuie sa cerem ajutorul unui medic ORL-ist, indeosebi daca observam ca avem insomnie, cefalee si alte simptome ce insotesc durerea de ureche.

  Bineinteles ca poate fi doar o senzatie, insa aceasta senzatie este pe cat de suparatoare, pe atat de complicata, avand implicatii grave. In acest caz, se poate vorbi de o infectie urechii medii, numita otita medita, care trebuie depistata la timpul potrivit si tratata corespunzator. Sa nu uitam ca fiecare zi care trece fara un tratament adecvat, respectiv fara ca situatia sa fie supravegheata, ne aduce o complicatie in plus.

  Bacteriile si virusurile ne pot juca feste, mai ales daca, la un moment dat, vom avea impresia ca durerea de ureche, discomfortul au disparut. La frig, chiar si asa, durerea se intensifica, caci bacteriile ajung sa se dezvolte in acele secretii care favorizeaza raspandirea lor. Si alergia este, iarasi, o cauza a otitei medii, caci se infunda nasul, prin urmare functionarea trompei lui Eustache este pusa-n pericol, secretiile despre care vorbeam nemaiputand fi eliminate in aceasta maniera.

  Durerea de ureche poate aparea, bineinteles, si la copii, ori am spune noi, cu precadere la copiii de pana in 7 ani. Ba mai mult decat atat, in primii 7 ani de viata, este foarte probabil ca cel mic sa dezvolte o infectie la ureche, aparand, din nefericire, si durerile de urechi. In acest caz, parintii trebuie sa fie constienti de turnurile neplacute pe care situatia le poate lua, cu atat mai mult cu cat aceste dureri de urechi sunt ignorate. Se recomanda un examen ORL amanuntit, fara sa asteptam ca situatia celui mic sa se complice, intrucat, asa cum si medicii avertizeaza ori de cate ori este nevoie, parintii isi duc copiii la medic numai atunci cand observa ca starea celui mic s-a agravat.

  NU RATA

  De ce incheierea unei relatii poate fi de fapt un pas inainte

  Toate eșecurile, în special relațiile romantice eșuate anterior, au lecții unice de oferit. În acest articol, redefinim eșecul astfel încât să poată fi o...

  Probleme in sarcina: preeclampsia

  Preeclampsia mai este cunoscuta si sub denumirea de toxemie gravidica si este una dintre cele mai periculoase complicatii care pot aparea in timpul sarcinii....

  Afla totul despre lipide

  Daca data trecuta am vorbit despre glucide, acum a venit randul lipidelor. Lipidele, sau grasimile bune, sunt importante pentru organismul nostru, care le poate...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT