More

  Cum se face analiza SEO a competitiei

  on

  |

  views

  and

  comments

   Analiza SEO a competitiei este un aspect-cheie in orice campanie de optimizare a unui site.

  Din pacate, prea des, acest pas este sarit si se trece direct la maparea cuvintelor-cheie, la optimizarea continutului sau link building. Totusi, este esential sa stim cine este competitia noastra si sa vedem cum imbunatatim performantele, pentru a ne atinge scopurile. Vorbim despre acest aspect cu specialistii in analiza SEO Mogu.

  Ce inseamna vizibilitate organica? Ce cuvinte-cheie sunt valoroase? Ce strategii de backlinks functioneaza si ce poate fi folosit in cresterea organica a traficului? Toate aceste intrebari fac parte din analiza SEO a competitiei.

  De ce este importanta analiza SEO a competitiei?

  Analiza SEO pentru site trebuie sa inceapa cu o analiza a competitorilo acelui site. Astfel se obtin informatii si date despre ce tactici functioneaza, despre cum putem imbunatati rankingurile, despre cum putem regandi campaniile, despre ce trebuie sa prioritizam in dezvoltar, despre puncte forte si slabe ce pot fi exploatate, despre cat de dificil va fi sa intrecem competitia si mai ales despre ce resurse vom avea nevoie pentru a o depasi.

  Inainte de optimizare SEO, identifica-ti competitorii!

  Primul pas in procesul de analiza SEO este sa identifici primii patru competitori. Poti folosi aici informatii directe de la clienti dar si cautarile online legate de business-urile respective. Pentru a cauta competitorii poti folosu SEMrush, unde inscrii numele domeniului tau. Scrollezi pana la organic competitors si in aceasta sectiune vei gasi „Vezi raportul intreg!”

  Foloseste Template-ul Google Sheets Competitor Analysis

  Un proces clar, definit este esential pentru a vedea rezultatele repetate si pentru a vedea progresele, mai ales daca urmaresti asta pentur mai multi clienti. Template-ul aceste din SEMrush contine tot ce ai nevoie pentru a aduna datele colectate. De la domain authority pana la traficul competitorilor, de la cuvintele-cheie relevante pana la profilurile de backlinks ale acestora.

  Cum faci analiza SEO de calitate? Faci si analiza de diferenta de backlinks

  Mai exact, poti afla ce site-uri se link-uiesc la competitorii tai, insa nu si la tine. De ce ajuta aceasta informatie in procesul de optimizare SEO? Pentru ca astfel putem elimina diferenta de baklinks si putem creste rankingul site-ului propriu, obtinand link-uri de la site-urile care sunt in legatura cu competitia. Cele mai de succes sunt sunt site-urile care link-uiesc la peste trei competitori.

  Analiza SEO presupune si diferenta de cuvinte-cheie

  Diferenta de cuvinte-cheie si analizarea acesteia ajuta sa ne dam seama ce cuvinte-cheie au ranking bun la competitorii nostri si cum se pozitioneaza ele in site-ul propriu. Se poate schimba asta cu transformand metadata, ajustand arhitectura site-ului, transformand un anumit content deja scris, creand un nou articol specific unui cuvant-cheie, sau contruind link-uri catre contentul ce contine aceste cuvinte-cheie.

  Analiza SEO pe cuvinte-cheie ajura sa mapam keywords-urile. Asadar, nu facem research pe ce credem ca este relevant, insa pe ce stim ca este relevant in industrie si pentru utilizatorii nostri. Procesul acesta ne ajuta sa aprofundam subiectele cautate si astfel sa obtinem ranking bun al continutului propriu. De asemenea, asa putem seta si calendarul editorial, asa incat sa fim in stransa competitie cu site-urile competitoare.

  Ce rol are o analiza SEO in trasarea strategiei de optimizare SEO pentru site?

  Pe baza raportului analizei SEO putem crea strategia si actiunile de promovare. Putem gandi o strategie de creste backlinks sau poate una de creat content. Putem vedea cat de agresivi sunt competitorii nostri in PPC si pe cuvinte-cheie au bid-uri. Cel mai des cuvintele-cheie al competitiei au intentie comerciala mare si poate fi o idee buna sa targetam oragnic aceste cuvinte-cheie, pentru a creste conversiile.

  Daca ar fi sa tragem o concluzie, in ceea ce priveste o analiza SEO a site-urilor si business-urilor cu care suntem in competitie, putem spune ca este vitala. Analiza SEO nu trebuie omisa cand se planifica strategia de marketing digital. O analiza buna, un audit bun al competitiei te va ajuta sa intelegi si sa cuceresti piata. Poti ajunge inainte competitorilor tai si poti implementa strategii digitale mai bune, ajustand site-ul tau in comparatie cu site-urile competitorilor.

  Cele mai bune tool-uri de audit si monitorizarea site-ului tau in 2019

  Stim ca algoritmii Google care se schimba ne lasa pe noi, marketerii confuzi si cu o anumita doza de anxietate. Avem totul aliniat si deodata eforturile noastre par in zadar. Stim ca Google are intentii bune si schimbarile se intampla cu scopul imbunatatirii experientei online. Asa ca, nu putem decat sa ne luam aliati. In ceea ce priveste analiza SEO, avem ca aliati cateva tool-uri profesioniste ce ne pot ajuta in audit:

  ·        Google’s Webmaster Tools (tool gratis) ne ajuta sa intelegem cum vede Google un site.

  ·        Ahrefs (contra cost) este un tool avansat SEO ce examineaza site-ul si ofera cuvinte-cheie, linkuri si profile de ranking ce te pot ajuta sa creezi content mai bun.

  ·        Woorank (contra cost) analizeaza site-ul si releva oportunitati de optimizare si imbunatatire. Ia in calcul performantele si initiativele SEO, din social media, usability etc.

  ·        HubSpot’s Website Grader (gratis) ne ajuta sa optimizam site-urile ca performanta, compatibilitate mobile, SEO, securitate.

  ·        Check My Links (tool gratis) ne ajuta sa ne asiguram ca linkurile de pe o pagina (interne sau externe) functioneaza.

  ·        Moz’s Pro Tools (tool contra cost) ajuta la identificarea oportunitatilor SEO, urmareste cresterea, construieste cresterea si optimizeaza. In plus au o functie de a identifica factorii de crawability.

  ·        SEMrush (tool gratis) face analiza SEO si raporteaza performanta domeniilor per total dar si pagina cu pagina. De la rankingul cuvintelor-cheie pana la rankingul de pagina.

  Share this
  Tags

  Must-read

  Semne ca partenerul te inseala

  Infidelitatea poate fi traumatica si este cu siguranta una dintre cele mai provocatoare probleme cu care se poate confrunta un cuplu. In timp ce...

  Ce se poate intampla pe piata de capital

  O analiza XTB Romania, realizata de Claudiu Cazacu, ne ofera o imagine legata de ce se poate intampla pe piata de capital in anul...

  Top 10 dinastii regale

  Stiati ca exista o familie regala care pretinde ca a inceput in Biblie? Si ca o singura familie a condus candva un intreg continent?...

  Recent articles

  More like this