Mai mult

  Stilistii din spatele show-urilor de moda

  Imaginea stilistilor a evoluat considerabil in ultimele trei decenii, mai ales de cand MTV a intrat pe piata si a fost liantul intre domeniile culturale: muzica, arta si moda. Cu siguranta ai auzit pana acum de Carine Roitfeld, Emmanuelle Alt, Nicola Formichetti sau Marian Palie, insa mai jos vei descoperi de ce sunt ei renumiti in aceasta industrie.

  Stilistii de top, pe langa marile case de moda – la care contribuie de multe ori cu idei, sunt cei care trebuie sa isi asume multe obiecte vestimentare care sunt “in voga”. Carine Roitfeld este recunoscuta pentru elementele sexy din show-urile Gucci, iar amprenta stilistului independent, Marian Palie, se simte, de fiecare data, in prezentarile Lucian Broscatean.

  S-au schimbat vremurile in care modelele isi aduceau accesoriile personale la prezentarile de moda sau chiar la pictorialele pentru o campanie de promovare. Acum, stilistii au preluat acest job, unul destul de versatil pentru o piata mereu in schimbare si unul mult mai complex decat “sa ia hainele si sa imbrace modelele”.

  Inainte, sa zici ca un designer era si stilist, adica sa insinuezi ca el nu crea numai haine, ci era talentat in a le si prezenta, era o mare greseala. Acum, multi stilisti au ajuns la carma de creatie a brand-urilor cu care colaborau, iar cu doi vei face cunostinta mai jos: Todd Thomas si Nicola Formichetti.

  7 stilisti care au intrat in istorie

  Carine Roitfeld pentru Gucci

  Chiar si atunci cand vine vorba despre nume consacrate precum Carine Roitfeld si a sa colaborare cu Tom Ford, care la vremea respectiva – anii ’90 – crea pentru Gucci, multa lume nu stie exact cu ce se ocupa aceasta. Rolul unui stilist este, intr-adevar, de a combina haine, dar este si de a crea un background pentru promovarea acestora, iar show-uri ca cele ale lui Valentino, Chanel sau chiar Victoria’s Secret nu se fac atat de usor.

  Katie Grand pentru Louis Vuitton

  Katie Grand este cunoscuta pentru spiritul ludic si chiar eclectic, dupa cum ai putut vedea de-a lungul anilor in show-urile Prada, dar si in prezentarea Louis Vuitton pentru toamna 2012. Stilistii, o mica parte din ei pot fi numiti artisti, ajung sa castige intr-o zi intre 1000 si 10.000 de dolari. Ei creeaza lumi utopice, dar ajuta si la evolutia stilului vestimentar al vedetelor si chiar a publicului larg – multe femei isi gasesc inspiratia pe catwalk si in garderoba divelor.

  Katy England pentru Alexander McQueen

  Pentru ca pana si geniile modei, precum a fost Alexander McQueen, au nevoie sa fie impinsi sa isi depaseasca limitelele, lumea modei cere si “creste” stilisti precum Katy England. Niciun designer cu ambitia de a avea succes la nivel global nu o sa zica vreodata ca vinde o creatie, el trebuie sa vanda un stil de viata. Aici intervin stilistii, care stiu sa promoveze un look, pentru ca iau mai des pulsul lumii mondene.

  Emmanuelle Alt pentru Balmain

  Cand te uiti la cele doua fotografii, vei observa imediat ca stilul lui Emmanuelle Alt este foarte aproape de look-ul care a consacrat brand-ul Balmain. Poate de aceea au si lucrat atat de bine impreuna. Acum, pentru ca imaginea lui Emmanuelle este strans legata de cea a revistei Vogue, lucrurile s-au schimbat. Lumea asteapta ca un redactor-sef sa fie impartial, nu un stilist dornic sa promoveze un brand.

  Nicola Formichetti pentru Thierry Mugler

  Nicola este unul dintre cei mai renumiti stilisti din lume, iar printre proiectele sale se numara si Thierry Mugler. Acum el a ajuns directorul de creatie al brand-ului proaspat denumit Mugler. Un stilist cum este Nicola, care reprezinta in sine o sursa de inspiratie, pare sa faca din acest job – acela de a lua identitatea unui brand si de a o transpune in muzica, decor, machiaj, par, unghii, accesorii – o rutina stylish, insa nu este.

  Todd Thomas pentru Victoria’s Secret

  “Riscul” la care se supune Todd Thomas in fiecare an – acela de a stiliza unul dintre cele mai comentate show-uri ( Victoria’s Secret) – face ca aceasta meserie sa nu fie pentru toata lumea. In acest an, el a lucrat sub presiunea unui uragan si, intr-un final, a trebuit sa adune si ponoase – a trimis pe catwalk un look inspirat de portul american-indian care a displacut publicului avizat. Acest job este unul in care se lucreaza sub presiune, nu este o atmosfera boema la care te-ai astepta de la un mediu artistic. In zilele noastre, toate ideile stilistilor sunt analizate minutios si pe urma etichetate.

  Marian Palie pentru Lucian Broscatean

  Marian Palie este un nume cunoscut in industria modei autohtone, el colaborand cu nenumarate brand-uri si reviste de moda. De data aceasta, am ales proiectul cu designer-ul Lucian Broscatean, cu al carui stil, dupa cum poti vedea, se identifica. Marian Palie are un stil unic pe piata noastra, inspiratia venindu-i din portul monahal, si o viziune care se ridica la cerintele internationale.

  NU RATA

  Cum sa gasesti o anumita legatura pentru a te conecta cu alte persoane

  O mulțime de experiențe sunt universale. Mai simplu spus, nu ești primul care trece printr-o experiență, fie bună, fie rea, și nu vei fi nici...

  Totul despre sexul vaginal

  Chiar daca exista mai multe tipuri de sex, sexul vaginal ramane totusi cel mai practicat de catre majoritatea cuplurilor. Sexul, in general, este destul...

  Totul despre colesterol

  Colesterolul poate fi benefic si, in acelasi timp, nefast pentru sanatate, de aceea este important sa stii ce este el si ce poti face...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT